kennismaking

 

Ik draag graag mijn steentje bij aan een gezond, 'veilig' en professioneel werkklimaat in uw organisatie als:

  • Extern Vertrouwenspersoon Ongewenste omgangsvormen en Integriteit
  • Bedrijfsmaatschappelijk werker
  • Coach bij OOg voor mensen EN organisaties

Mijn naam is Marie-Louise Hessels, mijn bedrijf is gevestigd in Soest.

Gedurende mijn loopbaan werd ik geconfronteerd met problematiek die op de werkvloer kan ontstaan. Mijn collega’s deden in dat kader vaak een beroep op mij. In 2003 werd ik naast mijn reguliere functie in de financiële sector ook intern vertrouwenspersoon.
De mensen en de problematiek boeiden mij zeer. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de financiële sector, besloot ik andere keuzes te maken.

Vervolgens heb ik diverse opleidingen afgerond die betrekking hebben op mensen en organisaties en hun specifieke problematiek. Zo volgde ik de Post HBO-opleidingen Organisatiepsychologie, Coaching, Loopbaanadvies en Bedrijfsmaatschappelijk werk, later een Master in Management, Cultuur en Verandering, om zo vanuit diverse invalshoeken te kunnen kijken en ondersteunen. Recent volgde ik nog de masteropleiding Counseling en Coaching met Enneagram en Transactionele Analyse. Voor het halen van mijn certificering als vertrouwenspersoon volgde ik de opleidingen Vertrouwenspersoon Ongewenste omgangsvormen en Integriteit. Voor het behoud van de accreditatie volg ik jaarlijks bijscholing en maak ik deel uit van een inspirerende intervisiegroep.

Ik ben zelfstandig ondernemer en in die hoedanigheid werkzaam als bedrijfsmaatschappelijk werker, coach èn als extern en onafhankelijk vertrouwenspersoon bij een aantal instellingen in de sectoren Zorg, Welzijn, Kunst & Cultuur, het onderwijs, en een aantal profit organisaties. Ook deed ik onderzoek naar ongewenst gedrag bij organisaties en vervulde ik interimfuncties.

OOg voor mensen EN organisaties: één loket om mensen en organisaties verder te helpen.

Ik houd van de diversiteit van mensen en hun problemen. Ik heb een sterk verbindend vermogen en heb oog voor een goede balans voor zowel de belangen van de medewerker als van de organisatie. Het bevorderen van zelfontwikkeling en zelfredzaamheid staan altijd centraal.

Mijn kernwaarden zijn: Veiligheid, Vertrouwen en Verbinding

Ik ben gecertificeerd Extern Vertrouwenspersoon Ongewenste omgangsvormen en Integriteit,
aangesloten bij de LVV, de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen.

 

 

Ik ben aangesloten bij de NOBCO, de Nederlands Orde van Beroepscoaches.